11 Cara pelik tapi benar

11 cara pelik tapi benar untuk menyediakan masakan enak. Part ayam bakar tu agak rare.  https://youtu.be/Zr2bljQYiNESila share kepada rakan-rakan anda :)pelik tp.benar
resepi kek pandan gula melaka 1

Resepi kek pandan gula melaka yang amat tempting.

Bagi yang acah-acah nak cuba resepi kek pandan gula melaka. Boleh uji ketahanan mental. Bila dah start anda tak boleh berhenti separuh jalan. Ok gais,...
resepi sup ayam sedap 1

Resepi sup ayam sedap dan simple

Penyediaan resepi sup ayam sedap, licin dan kompem terangkat. Rugi jika korang tak cuba ni. Bahan-bahannya: 5-6 ketul ayam (potong je kecik-kecik) 1 biji bawang besar (potong...
cara masak nasi 5

Cara masak nasi simple untuk si bujang

Perhatian kepada orang bujang atau pasangan yang masih hangat di jinjang pelamin. Sekiranya anda tak mahu susah-susah cuci periuk untuk masak nasi di sini ada...
cara masak kari ayam

Ketahui cara masak kari ayam paling simple

Resepi kari ayam paling simple, rasa masam manis pulak tu. Ramai kot yang tak tahu cara masak kari ayam ni. Dibawah min share sikit jurus-jurus diaresepi...
resepi nasi lemak 5

Cara masak nasi lemak sambal 3 rasa

Cara masak nasi lemak yang sambalnya cukup rasa spicy masam & manis. Menu yang tak lapuk di telan zaman mat-mat saleh yang berulang kali melancong...
resepi nasi ayam_2

Cara Masak Nasi Ayam Premium

Cara masak nasi ayam gred premium tapi bahan-bahannya murah dah mudah. Memang terbukti sedap (sebab memang ramai pun sudah cuba resepi ini) kami...
resepi roti jala 4a

Cara buat roti jala jadi lembut & lambat basi, simple je.

Cara buat roti jala yang lambat basi, lembut dan mengenyangkan.  Memang ramai je yang tak tau camne nak adun resepi roti jala supaya lambat basi.Resepi...
resepi sup ayam 6

Cara Masak Sup Ayam Yang ‘Tempting’

Cara masak sup ayam yang 'tempting' memang tidak puas menikmatinya. Resepi sup ayam, bila tengok perkataan ni pun aku dah tau ramai yang terbayang rempah...
cara buat tempoyak

Cara buat tempoyak power, tiada pengawet bahaya.

Cara buat tempoyak kualiti tinggi, rasa power & tiada pengawet. Nak buat tempoyak kena guna durian tak boleh guna buah manggis atau cempedak. Durian pula...