resepi nasi minyak 1

Resepi Nasi Minyak Premium (4pax)

Resepi Nasi Minyak Premium (4pax)  Kali ni aku share resepi nasi minyak sahaje takde lauk-laukuols nak lauk ayam merah ade kat sini nak lauk ayam masak kicap...
resepi kek pisang 1

Resepi Kek Pisang

Resepi kek pisang yang tahan 3-4 hari dalam chiller. Sarapan pagi.. nasi lemak sarapan pagi.. roti canai sarapan pagi.. mee gorengKata nak buang lemak .. tapi bab...
resepi sotong masak kicap

16/30 – Resepi sotong masak kicap

16/30 - Resepi sotong masak kicap Bahan-bahan: 400g sotong -digoreng 30g kicap pekat 100g lada hitam 40g gula 10g stok sayuran 100g lobak merah 100g lada benggala merah 100g lada benggala hijau 100g seleri Cara caranya: Tumis...
resepi daging masak hitam 2

Resepi daging masak hitam express

Penyediaan resepi daging masak hitam secara express. Resepi daging masak hitam hanya perlu perap sebentar sahaja. Jikalau nak lama lagi bagus. Bahan-bahan: 1kg daging dihiris kecil 100gm gula...
cara buat sambal belacan 3

Cara buat sambal belacan premium paling simple

Cara buat sambal belacan Resepi sambal belacan simple, pendek dan ringkas.Pembuka selera dan membuat setiap menu yang dihidangkan habis licin tanpa meninggalkan sebarang baki makanan.Power tak...
resepi roti puding 2

Resepi Puding Roti (2x masak x 4pax)

Resepi Puding Roti dan Kuah "X"  8 keping roti gardenia 2 cawan susu segar 3 sudu besar gula halus 2 biji telur - dibuang pusatnya 2 sudu teh essen...
resepi asam pedas ikan kembung

8/30 – Resepi asam pedas ikan kembung 10 minit

8/30 - Resepi Asam Pedas Ikan Kembung Bahan bahan: 2 ekor ikan kembung - potong 6 keping 1 sudu kecil pes asam jawa - jgn terlalu banyak,...
resepi nasi lemak 5

Cara masak nasi lemak sambal 3 rasa

Cara masak nasi lemak yang sambalnya cukup rasa spicy masam & manis. Menu yang tak lapuk di telan zaman mat-mat saleh yang berulang kali melancong...
resepi nasi tomato 1

Resepi Nasi Tomato Premium

Resepi nasi tomato premium (4-5pax) Sory guys dah lama tak update cerita ada kekangan kerja melayan clientmacamni lah kerja orang "digital marketing" "internet marketing" "bisnes online" bukan setakat...
resepi kek batik 1

Cara Membuat Kek Batik Morris Yang Mewah

Cara membuat kek batik morris premium. Keenakan rasa premium resepi kek batik morris avalanche ramai diantara kita dah pernah buat kek batik sendiri di rumah.Cuma...