Resepi Kek Pisang

0
411
resepi kek pisang 1

Resepi kek pisang yang tahan 3-4 hari dalam chiller.

Sarapan pagi.. nasi lemak
sarapan pagi.. roti canai
sarapan pagi.. mee goreng

Kata nak buang lemak .. tapi bab mambaham
macam tak ingat esok

tukar-tukar la sarapan tu sikit
semua menu berat tu…mana tak mengantuk kat opis

kali ni CC nak share resepi kek pisang yang lembut
nama pun kek pisang
dah kompem bahan utamanya ialah pisang
buat time nak tido tu..esok pagi terus makan
tak lama mana pun
ada la dalam 45 minit je penyediaan.

[sociallocker id=”175″]

 

resepi kek pisang 3

paling best guna pisang berangan
sebab pisang emas dah dibawa berlayar
masak sebiji diatas peti..
ehh korang jangan percaye pantun tu..nipu je
manade pisang masak sebiji…
paling kurang pun sesikat

(pakai dua-dua jenis pisang ni pun ok takde masalah)

ya sesikat pisang dah cukup
boleh makan 10 orang

bagi korang yang single & double
3-4 biji pisang pun dah cukup kenyang
dan selamat dimakan tanpa henti..

dah kenyang …mesti la berhenti
kalau tak berhenti jugak
itu bermakna korang ada ‘bela’ lah gilee

ok gaiss ni dia resepi kek pisang evergreen turun temurun

resepi kek pisang 2Bahan-bahannya ialah :

2 cup tepung gandum
1 tsp tepung penaik
1 tsp soda bikarbonat

4-5 bji pisang emas/berangan dilenyek siap
1/2 cup minyak masak
1/2 cup gula merah / perang
1/2 cup gula kastad

3 biji telur gred B (besar sikit)
esen pisang/esen vanila buh sikit

 

resepi kek pisang 4

Put them all together
samada nak pakai cake mixer
atau guna tongkat harry potter kat bawah ni
terpulang kepada anda.

resepi kek pisang 5

[/sociallocker]

Jangan lupa tinggalkan komen anda dibawah 🙂

Nak Like satu please =)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here