Home Tags Resepi ayam

Tag: resepi ayam

Resepi-ayam-masak-merah 1

Resepi Ayam Masak Merah Yang Tak Popular Langsung

Resepi ayam masak merah simple. Elehh...yang ni dah biasa makan kat majlis kenduri tak payah share pun takpeIyer lah sangat.. memang rasa sama je semua...
Resepi Ayam Masak Kicap Tak Cukup Sepinggan

Resepi Ayam Masak Kicap Siam.

Resepi ayam masak kicap siam! Pernah dengar ke? Tempoh memasak 20-30 minitI bet you... nasi korang kompem tak cukup sepinggan minta mahap kat kengkawan yang sedang...
resepi ayam masak cili kering

19/30 – Resepi ayam masak cili

19/30 - Resepi Ayam Masak Cili Kering Bahan-bahan : Bawang merah - mayang dan potong besar (2 versi) Bawang putih - mayang Lada besar 1 biji - mayang Cili...
Resepi Ayam Masak Halia

17/30 – Resepi ayam masak halia

17/30 - Resepi Ayam Masak Halia Berkuah Sedap Memang tak sia-sia mencuba, resepi yang cukup ringkas ini tapi hasilnya cukup sedap. Tambahan pula bila tak...
resepi sup ayam simple

13/30 – Resepi sup ayam

13/30 - Resepi Sup Ayam Simple Bahan-bahannya :) 3 biji kentang, kupas dan potong 8 setiap biji, rendam 4 - 5 biji telur gred B 1 cekak soo...
resepi ayam goreng kunyit

25/30 – Resepi ayam goreng kunyit 10 minit

25/30  - Resepi Ayam Goreng Kunyit Bahan bahan 4 ketul ayam potong dadu Garam Kunyit 1 biji Bawang merah 2 biji bawang putih 1/2 biji bawang holland potong gelang/besar2 6 btg Kacang...
resepi ayam butter 3

Resepi Ayam Butter

Resepi ayam butter (tepung goreng kentucky - di speedmart99)  Selera manusia takkan putus ada saja resepi yang nak di try nya selagi namanya halal bak kata pepatah.. tolak...
resepi ayam bakar 1

Resepi Ayam Bakar Wangi

Resepi Ayam Bakar Yang Wangi & Buat Perut Tetiba Lapar Biasa-biasa je kita makan ayam bakar kan tapi sehebat mana ayam bakar tersebut mampu membangkitkan seleraadakah ianya...
resepi ayam paprik 3

Resepi Ayam Paprik Elak Gout

Dah nama ayam paprik mesti la teringat flavor siam yang ramai orang suka. Beberapa adjustment yang telah dibuat  terhadap resepi resepi ayam paprik ni kalau boleh...
resepi ayam goreng kfc 2

Resepi Ayam Goreng Kfc (ala-ala)

Resepi Ayam Goreng Kfc (ala-ala) Kaedah penyediaan ayam: a) Bila dah cuci bersih, sapu daging ayam dengan air jeruk nipis atau lemon untuk mengurangkan bau hanyir.b) Guna air...